tirsdag 17. juli 2012

London: De beste restaurantene i Soho

Italienske Polpo i Soho
- Det hadde vaert digg aa bo her, da
- Vi bor jo her

Oekonomisjefen foelte han var paa en stor utflukt. Han hadde tatt en 10 minutters drosjetur hjemmefra og befant seg midt i Soho i London, omraadet soer for Oxford Street og oest for Regent Street.

Jeg hadde endelig overtalt ham til aa moete meg i Soho etter jobb. Planen var aa ta en drink paa en spansk vinbar og middag paa en av de toeffe restaurantene i omraadet. Problemet var bare at det er alt for mange kule steder i Soho til aa faa med seg alt paa en kveld. Det tok ikke lang tid foer oekonomisjefen skjoente at han maatte komme tilbake til Soho dagen etter ogsaa, saa vi fikk fortsatt runden.

Her er en oversikt over noen av de beste stedene i Soho:

Polpo
Italienske Polpo i Beak Street serverer smaaretter som mini-pizzaer, skinker, mozzarella og kjoettboller. Den kjempe populaere restauranten er relativt trang med rustikt interioer og smaa trebord. Man kan nesten faa foelelsen av at man er i West Village i New York naar man sitter paa Polpo - selv menneskene ser like hippe ut. Til lunsj kan man reservere bord her, men til middag gjelder det bare aa stille seg i koe. Vi kom kl 18.00 paa fredag, og da fikk vi bord med en gang til to personer. Andre par som kom kl 19.30 fikk beskjed om aa vente i en og en halv time. Jeg har tidligere proevd aa faa bord til seks stykker her til middag, men det er praktisk talt umulig. Det er bedre aa komme i smaa grupper. Polpo har ogsaa en bar disk, men til middagstider maa man bestille mat i baren ogsaa. Man kan sitte aa vente paa bordet sitt i baren nede, som er en mer standard kjellerbar og ikke fullt saa spennende som andre vinbarer i omraadet.

Dean Street Townhouse
Mange mediabedrifter holder til i Soho omraadet, og naar man er paa Dean Street Townhouse faar man inntrykk av at det er her de kommer for aa gjoere business. Restauranten, som er del av Soho House grouppens Dean Street Townhouse hotell, serverer europeisk mat - biff og fish and chips er noen av tingene paa menyen. Interioeret er litt brasserie-stil aktig, og restauranten er delt inn i flere rom med noen bord me lave, fargerike, floeyelstrukkede stoler. Paa nabobordet paa torsdag kommenterte en av gjestene at stolene kanskje var noe av det mest ukomfortable man kunne risikere aa faa sitte paa paa en restaurant, men hva gjoer man vel ikke for aa nyte maten i de rette - og trendye - omgivelsene. Det loenner seg aa forhaandsbestille bord paa Dean Street Townhouse via TopTable eller paa restaurantens egen nettside. Jeg har ofte tatt med gjester paa Dean Street Townhouse paa frokost, og jeg har ogsaa vaert her mange ganger paa lunsj og middag. Restauranten funker like bra hele doegnet.

Fernandez & Wells
Fernandez & Wells har tre steder i Soho, og favoritten min er vinbaren i Lexington Street. Lokalet er langt og smalt og det er om aa gjoere aa kapre noen av barstolene rundt disken naar stedet fyller seg opp ved seks-tiden. Dette er stedet aa gaa for et par eller to venninner for et glass vin, litt hummus og noen skinker foer middagen - eller en full kveld med vin og smaaretter. Lexington Street baren er ogsaa aapen til lunsj, og da serverer de store, freshe spansk-inspirerte sandwicher. Rundt hjoernet i Beak Street ligger kaffebaren til Fernandez & Wells, og til lunsj har jeg ofte heller gaatt hit, hvor det er populaert aa slaa seg ned med en baerbar Mac og en kaffe i vinduet.

Bob Bob Ricard
Champagne-knappen paa Bob Bob Ricard
Jeg gikk forbi Bob Bob Ricard unaturlig mange ganger foer jeg skjoente at dette var en veldig toeff restaurant. Naa er jeg frelst. Utenfra ser Bob Bob Ricard litt stiv ut, men naar man kommer inn til bordene er det helt annerledes. Det er bare en veldig diskre restaurant, og det maa vaere et perfekt sted for kjendiser aa gjemme seg bort i Soho. Man ser lite av restauranten gjennom vinduene og bordene er plassert i hoeye baaser med turkistrukkede seter. Hvert bord har sin egen 'Press for Champagne' knapp, og naar man trykker spretter det frem en servitoer klar for aa komme med boblene. Menyen er ogsaa ganske imponerende. Det er det foerste stedet jeg har sett at vinkartet inkluderer referanser til hva diverse flasker koster paa andre restauranter i London, og alle disse smaa gimmikene gjoer at man stadig blir mer imponert av Bob Bob Ricard. Enkelte retter er russisk-inspirerte, men de serverer ogsaa standard ting som hamburger, laksefilet og kyllingpai. Bestill bord i forveien, og gaa for lunsj eller middag.


Ingen kommentarer: