søndag 29. juli 2012

London: Opplev OL gratis

Jeg har funnet ut at jeg elsker OL. Det har kanskje bare vart en dag, men det er saa goey aa vaere i London naa selv om jeg ikke har tenkt aa dra til noen av OL-arenaene hoey gravid.

Det eneste dumme er at det nesten er litt stressende for man blir redd for aa gaa glipp av noe. Paa fredag var det en haug med mennesker samlet paa den broen jeg kjoerte over, og det fristet veldig aa bare kjoere til side og kaste seg ut av bilen for aa se hva som skjedde.

Det beste med OL er nemlig at man ikke trenger OL-billetter for aa oppleve litt av byens OL-stemning. Jeg har vaert i OL-modus i tre dager i strekk naa.

Paa torsdag var jeg ute og saa fakkelen komme gjennom omraadet vi bor i, og det var naermest folkevandring bort til veien den skulle gaa i.  Vi linet opp veiene med kameraer og flagg. Skikkelig 17-mai tog stemning.

Paa fredag saa vi aapningsermonien paa storskjerm paa en bar med venner, og i gaar sto vi opp tidlig for aa staa klare i Fulham Road da syklistene kom forbi like etter startskuddet gikk av klokken 10.00. Det var akkurat passe mange mennesker, og selv politimennene var med aa skape stemning langs ruten. Foer gruppen med syklister passerte kom det en haug av politimotorsykler. Politimennene vinket til tilskuere og satte paa lydeffektene mens publikum jublet.

I dag gleder jeg meg til aa gaa tilbake til vaar naa faste plass langs sykkelruten. Dameracet skal begynne klokken 12.00, og foer det rekker vi kanskje en frokost ute paa Bluebird i Kings Road hvor de viser OL paa storskjerm.

Her er resten av mine gratis OL-aktivitetesplaner:

Triathlon
Man kan ha billetter til Triathlon i Hyde Park, men det er ogsaa mange steder man kan se loepet fra uten aa ha billetter. Alt skjer i og rundt Hyde Park, og det er bare et lite omraade hvor man kun kan vaere med billetter. Sykkelruten gaar ut av parken, rundt Hyde Park Corner og ned til Buckingham Palace. Der kan man staa langs veien uten aa ha billetter. Damefinalen er loerdag 4. august kl 9.00, og herrefinalen er soendag 11. august kl 11.30.

Marathon
Billettene som er solgt til Marathon er kun for omraadet rundt start og maalstreken i The Mall, rett ved Green Park. Men man kan fortsatt staa andre steder langs ruten aa se loepet gratis. De skal loepe forbi Trafalgar Square, ned til elven og langs elven innover i byens finansomraade, The City. Naar de kommer tilbake nedover elven fra City, skal de ned til Westminster Bridge, forbi Big Ben og rundt St James's Park. Damene skal loepe soendag 5.august kl 11.00, og herrene skal loepe soendag 12. august kl 11.00.

BT London Live i Hyde Park
Det er satt opp flere storskjermer i Hyde Park i London, og det er masse som skjer i parken hver dag under hele OL. Britiske medaljevinner skal visstnok ogsaa komme til parken etter sine seiere, og paa kveldene er det kjente artister paa programmet. Man kan bestille billetter for garantert inngang paa nettet, men ellers er det bare aa moete opp og haape at parken ikke er full ennaa. Vi saa et klipp fra parken paa nyhetene i gaar, og det saa ut som det var typisk festivalstemning der oppe, saa jeg gleder meg til aa gaa dit paa dagtid flere dager fremover.




Ingen kommentarer: