fredag 20. juli 2012

London: Bra restauranter ved Piccadilly Circus og Covent Garden

Lunsj paa Brasserie Zedel
Jeg har sjelden foelt meg mer turist i London enn da vi hoppet i en taxi utenfor varehuset Harrods en fredag midt paa dagen og ba sjaafoeren kjoere oss til Piccadilly Circus. Vi hadde tatt en dag fri fra jobben, og skulle spise lunsj paa en kliss ny restaurant.

Oekonomisjefen trodde ikke helt paa meg. Han mente at det maatte vaere noe feil med min veibeskrivelse for restauranten kunne umulig ligge paa turistifiserte Piccadilly Circus. En lunsj ved siden av den store Boots butikken paa Piccadilly Circus hoertes ikke helt ut som noe han kom til aa like.

Men den nye soesterrestauranten til Londons kjente brasserie, The Wolseley, er absolutt ikke noen turistfelle. Til tross for at Brasserie Zedel ligger utrolig bra til for turister som henger rundt handlegaten Regent Street, er dette ogsaa et sted for lokale.

Brasserie Zedel aapnet i slutten av juni, og jeg har spist lunsj der to ganger naa. Sist var jeg paa Zedel sammen med en stamgjest fra The Wolseley, og da overrasket de oss med min venninnes favorittdessert, ostekake fra The Wolseley. En av sjefene hadde visstnok faatt en ansatt til aa hente ostekaken fra den andre restauranten, som ligger rundt 10 minutter aa gaa fra Zedel. Det er den typen service som gjoer disse restaurantene til favoritter blant mange lokale.


Eierne av Zedel og The Wolseley heter Corbin and King, og de har foreloepig tre restauranter i London. Alle tre ligger sentralt og er bra alternativer til typisk turistifiserte restauranter i samme omraader:

The Wolseley
Den foerste av de naavaerende restaurantene til Corbin and King heter The Wolseley, og ligger rett ved Green Park stasjon, saa den er naerme handlegaten Old Bond Street og Londons Abercrombie & Fitch butikk bak Burlington Arcade. Restauranten, som aapnet i 2003, er kjent for aa vaere populaer blant kjendiser, og det loenner seg aa forhaandsbestille bord selv til frokost. Det er hoeyt under taket og restauranten ser ut som et litt fancy brasserie med mye soelvtoey paa bordene. Menyen er fransk-engelsk, men til frokost serverer de alt man forventer aa se paa en frokostmeny, som for eksempel eggeroere og roekelaks. Jeg har hoert av andre norske at de ikke har foelt seg kjempe komfortable her i vindjakker og typisk turist-klaer, og saerlig i ukedagene er det nok faa turister og mange businessfolk som spiser her. 

Brasserie Zedel 
Nye Zedel ligger ved siden av matbutikken Whole Foods, et steinkast fra Piccadilly Circus. Menyen er enda mer fransk paa Zedel enn paa The Wolseley, og man maa faktisk spoerre om aa faa den paa engelsk hvis man ikke forstaar hva man bestiller. Det hele gjoer at dette minner enda mer om et typisk fransk brasserie, og den er rimeligere enn The Wolseley. Dagens suppe koster naa faktisk bare 2.25 pund, saa det gjoer det vanskelig aa motstaa forrett. Foerste gang jeg var paa Zedel var jeg allikevel litt skuffet over at restauranten ikke laa paa gateplan som soesterrestaurantene, men da jeg kom tilbake neste gang hoerte jeg at selve rommet er en restaurert ballsal for det var et hotell som holdt til her en gang i tiden. Det var stappfullt til lunsj i den store restauranten den dagen, og selve rommet er lyst, saa jeg kommer absolutt til aa dra tilbake hit. Jeg har til og med lagret nummeret paa mobilen. Men hvis man absolutt maa sitte paa gateplan, kan man heller ta seg en kaffe og kake pa et av de smaa, soete kafebordene rett innenfor inngangen. Der kan man sette seg uten aa ha reservert bord, men det loenner seg aa forhaandsbestille bord nede og de holder kun aapne til lunsj og middag.

The Delaunay
Rett ved Covent Garden og Trafalgar Square ligger The Delaunay, som aapnet i januar i aar. Denne restauranten minner mer om The Wolseley fordi den er paa gateplan og her er det ogsaa mye soelvtoey paa bordene. En venninne som har vaert her mange ganger sa hun alltid har vaert fornoeyd med maten her, og vi hadde det iallfall topp paa vaar utflukt. Vi spiste frokost paa The Delaunay paa bursdagen min i aar, og da overrasket de med en hyggelig 'Happy Birthday' dessertplate. De siste aarene har jeg hatt bursdagsfrokost paa The Wolseley, men The Delaunay var et supert alternativ. Stilen er litt lik. Det er hoeyt under taket, og interioeret er brasserie-aktig. De kaller seg en 'grand' europeisk kafe, men tenk mer Theatercafeen enn Kaffebrenneriet. Det loenner seg aa forhaandsbestille bord her ogsaa hvis man ikke bare har tenkt til aa benytte seg av restaurantens take-out skranke hvor de selger sandwicher, for eksempel. 

1 kommentar:

linadaineko sa...

It's not just a place to dine, it's a feast for the senses. From the vibrant colors of the dishes to the tantalizing blend of spices, tribeca restaurants invites you to embark on a sensory journey dedicated to the rich tapestry of Mediterranean and Middle Eastern flavors.