onsdag 19. oktober 2011

San Francisco: Kule restauranter i Pacific Heights

Middag paa Baker & Banker
 - Jeg savner deg ogsaa

Jeg satt i solen utenfor The Grove i Fillmore Street i Pacific Heights. Bror og jeg hadde flesket til med det meste paa frokostmenyen, saa vi hadde tjent opp flere timer med gratis internett tilgang.

Vi ble sittende og laste ned apps, og jeg fikk meg Viber for aa snakke med oekonomisjefen over nettet. Det hadde vaert topp om han hadde sittet ved bordet sammen med oss, men jeg var ikke altfor lei meg for aa ha en dag i solen i et av de kuleste omraadene i San Francisco. Det var helt ok aa vaere aatte timer unna akkurat i dag.

Hvorfor Pacific Heights?
Foer vi reiste til San Francisco i paasken spurte jeg soesteren til en norsk venninne om hvilket omraade i byen som kunne sammenlignes med Frogner i Oslo eller Chelsea i London. Da var svaret Pacific Heights. Dette er et fresht boligomraade med en haug av flotte hus og tomter med sjoeutsikt.

Her er noen av de restaurantene vi ble anbefalt og har testet ut i Pacific Heights omraadet:


The Grove
Avslappende og uformell, stor kafe med enkel, men topp meny i Fillmore Street mellom California og Pine. Det var perfekt aa spise frokost her foer butikkene aapnet, og de serverer alt fra diverse eggeretter og frukt til kaker og kaffe. Ferskpresset appelsin juice kommer i halvliter glass, og man faar gratis tilgang til internett for en viss periode, avhengig av hvor mye man bruker paa mat og drikke. Da jeg gikk forbi paa ettermiddagen var det ogsaa fullt paa The Grove, og da saa det hyggelig ut aa ta et glass vin der.

Delfina
Moderne, populaert pizzeria med et par bord paa fortauet og hyggelig pizzabar. Skriv navnet ditt paa tavlen ved inngangen for aa sette deg opp paa venteliste hvis det er fullt naar du kommer. Pizzarestene pakkes i pizzaboks naar du er ferdig, saa det er helt greit aa bestille litt ekstra for litt guilty kveldsmat paa rommet.

Vietnamesisk paa OTD
Baker & Banker
For en mer fancy middag, boer man proeve trendy Baker & Banker i Bush Street. Denne relativt lille restauranten er stedet for en date eller en bursdagsmiddag. God mat og vin og super pris paa tasting menu - $65 per person og $35 for wine pairing. Soesteren til venninnen min sa at dette var hennes favoritt, og siden har baade broren min vaert der og jeg har vaert der - begge veldig fornoeyd.

OTD
Steril og moderne vietnamesisk restaurant med lang bardisk og aapent kjoekken. Menyen virker veldig sunn - nesten litt for sunn for oekonomisjefen og meg - men restauranten har vaert avbildet i Elle Decoration, og det virker som den er typisk populaer blant kule, lokale jenter.