lørdag 8. oktober 2011

San Francisco: Den beste frokosten

Naa sitter jeg klar for aa fly over til San Francisco hvor jeg skal treffe broren min. Vi har en dag der sammen før han reiser hjemover igjen. Det betyr at det er ett døgn med tett program. Selv frokosten er tenkt ut.

Men en ting som er sikkert er at det ikke blir samme frokoststed som sist. Oekonomisjefen og jeg hadde en fantastisk frokost i paasken i San Francisco. Det eneste problemet var at vi sto i kø i over en time for aa faa bord. Det var til tross for at vi stilte opp ti paa aatte om morgenen - ti minutter foer restauranten aapnet.

Mama's on Washington Square er nemlig antageligvis byens mest kjente frokost spot. Den har blitt skrevet om i mange aar, og den er populaer blant baade turister og lokale. Dette var den eneste restauranten vi var innom i San Francisco hvor vi saa andre skandinavere.

Turistene skiller seg fint ut i køen. Det er de som staar der og funderer over om det virkelig er verdt aa vente saa lenge bare for en frokost. De lokale er mye roligere. Det er de som kommer forberedt til køen med take away kaffe i haanden.

Selv om vi angret paa at ikke en av oss gikk og kjøpte en kaffe som vi kunne nyte mens vi sto der, var hele turen til Mama's verdt det. Maten er typisk raus - store porsjoner og gode eggeretter. Lokalet er lite og bordene staar tett. Det var flere som spiste alene her ogsaa. Hele stedet er veldig uformelt og enkelt - bare sjarmerende.

I tillegg var det egentlig noe litt sjarmerende med den lange køen. Ventingen gjør iallfall at vi ikke glemmer dette maaltidet. Vi følte at hele frokosten ble til en opplevelse.

Men det aa staa i kø i over en time for frokost er noe som er helt greit innimellom. Jeg tror allikevel jeg setter grensen paa en gang i aaret. Denne gangen kan vi heller ta en enkel matbit paa The Grove i Fillmore Street i koselige Pacific Heights.

Ingen kommentarer: