fredag 14. oktober 2011

Reise: Hvordan bli oppgradert


Jeg pleier ikke gidde aa bruke laptop paa fly. I dag er et unntak. Det er bare saa stas aa reise med en laptop som ikke bare passer i haandvesken, men som ogsaa passer i skuffen under business class setene paa BA.

Det var det siste jeg tekstet økonomisjefen om før jeg tok av. Jeg følte det var viktig informasjon aa dele før den elleve-timer lange flyturen – det og at jeg satt og nøt et glass bobler. Jeg har blitt oppgradert og er straalende fornøyd.

Jeg liker aa fly, og jeg elsker aa fly naar det er liggeseter, champagne, god plass, nye blader, snacksbar og papirmeny.

Det dumme er at det for de fleste ikke alltid er realistisk aa kjøpe business class billetter.  Det er heller om aa gjøre aa bli oppgradert gratis – noe som for min del føles enda bedre ut enn aa betale for det.

Mulighetene for aa bli oppgradert varierer fra flyselskap til flyselskap. Det sies at det var enklere før. Naa har jeg hørt at noen har sluttet helt med aa oppgradere selv lojale kunder - og det er dessverre ikke noen super oppskrift paa hvordan man blir oppgradert.

Men her er mine tanker om temaet:

Jeg er rimelig sikker paa at den beste strategien for aa bli oppgradert er lojalitet. Flyselskap er ofte flinke til aa ta vare paa sine kunder med sølv- og gullkort. Før jeg fikk sølvkort haapet jeg ikke en gang paa aa bli oppgradert, og det er det samme hvis jeg flyr med andre flyselskap som jeg ikke har noe status med. Det skjedde meg en gang for ti aar siden at jeg ble oppgradert uten status, men aldri siden.

Vi har ogsaa fundert paa om det lønner seg aa sjekke inn paa internett eller ikke. En annen med mye bedre oppgraderings-rate enn meg sa han bare pleide aa sjekke inn paa flyplassen naar han reiser long haul. Jeg vet ikke om dette har noe aa si, og jeg hadde sjekket inn paa nettet før dagens oppgradering.

Paa nittitallet var det mye snakk om at man burde kle seg bra for aa bli oppgradert. Oekonomisjefen flyr ofte i blazer, men vi har ogsaa blitt oppgradert uten aa reise i pyntede klaer. I dag reiser jeg i behagelige bukser og skinnjakke.

Jeg har lest mange artikler med tips om hvordan man skal bli oppgradert oftere, men det virker som sagt ikke som det er noen winning formula. Den eneste maaten aa garantere seg liggesete, champagne, papirmeny og snacksbar er rett og slett aa pay up.

Men det er fortsatt lov aa haape, og aa virkelig nyte de gangene man er saa heldig og faar utdelt nytt boardingkort. Jeg synes det føles ut som aa vinne en konkurranse naar det skjer – og jeg elsker aa vinne konkurranser.

Ingen kommentarer: