søndag 23. oktober 2011

Monaco: Turen fra Nice til Monte Carlo


-       Prøver du å skremme meg? Det er en grunn til at det er noe som kalles “reassuringly expensive”

Vi satt på flyet til Nice klare for en helg i Monaco. Jeg hadde akkurat fortalt økonomisjefen hva vi hadde betalt for hele reisen.

Jeg var storfornøyd og trodde han skulle bli stolt av meg. Men istedet smilte han og spøkte – men virket samtidig nesten litt engstelig. Problemet var at det hadde blitt en veldig rimelig tur.

Jeg hadde hoppet på noe som så ut til å være et bra hotelltilbud på reisenettsiden Jetsetter noen måneder tidligere, og bestilt flybilletter med BA poeng. Etter det hadde jeg nesten glemt utflukten og gjort noe som er helt ulikt meg – ikke lest alt jeg hadde kommet over av Monaco-lektyre.

Det var på det stadiet at jeg ikke visste helt hvor hotellet lå. Jeg bare håpet at det var sentralt. Dette hjalp ikke noe særlig for øknomisjefens reiseglede. Jeg kunne ikke svare på noen av de ti spørsmålene han kom med på rappen.

Han er vant til å bare møte opp, og ble ikke beroliget av min plutselig informasjonsmangel. Det var først da vi hadde gått gjennom tollen på flyplassen i Nice og så en sjåfoer i mørk dress med et skilt med “Mr and Mrs Farstad” han skjønte at helgen kom til å bli bra allikevel.

-       Ok, dette var en ganske smooth reise

Transport fra Nice til Monaco:
Vi har lært siden sist vi fløy til Nice. Det er mye greiere å forhåndsbestille bil før man drar. Sist vi landet her hoppet vi i en taxi, men slet med språkforvirring og endte opp med å betale mer enn det en forhåndsbestilt bil ville kostet.

Denne gangen brukte vi Easydrivers, et selskap vi ble anbefalt av andre norske venner med feriebolig i Antibes. Vi bestilte påå nettet og betalte med kort. Prisen var €80 per vei fra Nice til Monaco. Sjåfoeren snakket engelsk, han var der da vi landet, bilen var fin (en sort, Chrysler 300), alt var betalt, det var vannflasker i bilen – og det hele gjorde reisen veldig enkel.

Ingen kommentarer: