tirsdag 21. april 2009

London: Sommer og Rose

Det sies at briter og nordmenn har en viktig ting til felles - vaerprat. Og naa er vaeret blitt en top story paa kveldsnyhetene. I dag maalte de visst 21 grader paa vaerstasjonen i St James's Park,  som ligger foran dronning-boligen Buckingham Palace. Vanligvis mener vaerfolk at temperaturen boer ligge paa rundt 15 grader paa denne tiden av aaret, saa seks grader opp er en stor nyhet. De rundt hundre demonstrantene foran Westminster blir praktisk talt presset ut av nyhetsbildet. 

Men det har faktisk vaert saa flott vaer at det har vaert vanskelig aa faa gjort noe fornuftig i det siste. Medlemskortet paa Tate Galleries har ikke akkurat blitt slitt ut de siste helgene og det nye Saatchi galleriet ved Sloane Square er fortsatt et stort mysteriet. Det fine er at lokal-TV nyhetene oppfordret alle til aa 'take it slow' og et av tipsene var aa gjoere mindre. 

Dette raadet blir fulgt noeye av en haug med Londoners hver solfylte helg. Bordene paa fortauet i Hollywood Road blir fort reservert for lange rose lunsjer (Brinkley's) , skandinavere fyller opp den store bakhagen til Henry J Beans, lengre ned i veien staar folk gjerne i koe i en time for en rimelig uformell caesar salat paa Chelsea Farmer's Market og i King's Road/Beaufort Street krysset blir Bluebird ute-koene fort meterlange. Allikevel er det mulig aa kapre bord i solen. De siste helgene er det Old Brompton Road som har blitt loesningen. Det er mange utebord paa smaarestaurantene, barene og pub'ne i Old Brompton Road. Bumpkin har en liten 'hage' paa fortauet og Tendido Cero har bord i 'vinduet'. Det er ingen grunn til aa gi opp.  

Ingen kommentarer: