onsdag 15. april 2009

Naatidens lille sorte

Til tross for at jeg ringte seks uker i forveien for aa booke bord paa biffrestauranten Peter Luger i New York en helg, fikk vi bare bord kvart paa elleve en fredag kveld. Hele loerdagen var full booket allerede. 

Samme skjedde i Singapore. Den populaere italienske Buko Nero tar visstnok bare bordbestillinger minst fire uker i forveien. Da var toget gaatt.

Det gjelder aa ha de rette storby-tipsene - og i tide. Det er altfor lett aa bomme. En av de seriene jeg liker best er Luxe City Guides som bare er smaa kart-lingnende by-guider med hotell, restaurant og aktivitets-tips.

Jeg begynner faktisk aa bli litt stresset for min kjaere venninne som reiser til Roma om to uker og ikke har booket hotell ennaa en gang, saa hun kan glede seg til Luxe City Guiden over Roma sendes over dammen paa laan i morgen. 

Ingen bilder, ingen kart, men genial informasjon hvis man bruker noen timer paa Google foer reisen. Dette er naatidens lille sorte. 

Men naar man ikke skal sende reiseguider i posten og er mer interessert i en stor billedbok er Thames & Hudson's StyleCity serien beste valg. I Sydney guiden staar det om alt fra en liten, skandinavisk klesbutikk med kule merker til beach kafeer som er bra for frokost. Vi stoler fullt og helt paa StyleCity. 


Ingen kommentarer: