torsdag 29. mars 2012

Paris: Hyggelig frokost i Saint-Germain

- Er det en pose fra den fete skjortebutikken? Har vi gaatt glipp av den?
- Eh.. Ja..

Vi satt paa toget hjem fra Paris, og økonomisjefen la merke til at en annen passasjerer hadde baerepose fra klesbutikken Hartford. Til tross for at han sjelden pleier aa virke overivrig paa shoppingrunder, var han naa tydelig skuffet.

Men det er nesten vanskelig aa faa presset inn tid til shopping naar det er saa mye annent spennende i Paris.  Vi driver ikke aa traakker rundt paa byens faste attraksjoner heller. Vi bare liker aa spise god mat paa kule steder - og aa se paa livet.

Søndag ble en slik se-paa-livet morgen. Vi tok en taxi til et av mine favorittomraader i Paris - Saint-Germain. Butikkene i hovedgaten hadde ikke aapnet ennaa, men vi gikk heller en tur i smaagatene mellom Seinen og Boulevard Saint-Germain.

Rundt her er det mange trange gater med gallerier paa rekke og rad. De var ikke aapne de heller, men de menneskene som var ute gikk gjerne og bar paa aviser og ferske baguetter.

Men det var absolutt ikke nødvendig aa ha noen leilighet aa gaa hjem og spise i. Kafeene i omraadet begynte allerede aa fylle seg opp med solnytere med kaffe og croissanter.

I Rue de Buci, som regnes som en av de koseligste gatene i omraadet, ligger kafeene paa rekke og rad. Mange hadde varmeovner paa for aa gjøre det enda mer behagelig aa sitte ute i mars-solen.

Det beste med aa sette seg ned her var allikevel ikke varmen, men stemningen. Til tross for at noen av gatene rundt fortsatt virket ganske tomme, var det akkurat som byen hadde vaaknet i Rue de Buci. Det var gatemusikanter, grønnsaksboder og mye folk akkurat paa denne lille stripen.

Et cappuccino-stopp her var garantert mye bedre bruk av tiden enn skjorteshopping ville vaert.

Ingen kommentarer: