tirsdag 27. mars 2012

Paris: Beste restauranter for lunsj ute

Bakgaarden paa Ralph's
Forrige gang vi var i Paris var det noe som ikke helt stemte. Oekonomisjefen, som pleier aa ha lyst til aa flytte til alle steder vi reiser, nevnte ikke noe om aa ha lyst til aa bo der.

Men denne gangen tok det under en time før han synes det hadde vaert "digg aa bo" der.

Det som skulle til var en utelunsj paa Le Village i gaagaten Le Village Royal ved Madeleine. Da vi kom dro vi nemlig rett fra togstasjonen til Le Village. En venninne hadde tipset oss om restauranten, som laa strategisk plassert ved designerbutikkene Chanel og Dior.

For oss var dette midt i blinken. Ikke paa grunn av butikkene, men fordi vi bare ventet ti minutter paa et bord ute i solen. Vi fikk sitte og titte paa livet. Maten var god og kelneren vaar var kjempe hyggelig og helt villig til aa oversette den franske menyen. Kan man faa en bedre start paa Paris-helgen?

Burger paa Ralph's
Her er vaare beste tips til utelunsjer i Paris:

Ralph's
Ralph Lauren butikken i Saint Germain omraadet har en helt fantastisk kul bakgaard med servering. Dette er restauranten Ralph's. Bakgaarden har hyggelige sittegrupper med store, skotskrutete puter og lykter. Selv om det ikke skulle vaere varmt nok aa sitte i bakgaarden, ser det ogsaa ut til aa vaere bra aa spise inne hvor det er mer herskapelig og brunt tre. Menyen er typisk amerikansk med ceasar salat, buger og biff. Det er ikke det billigste stedet i byen, men i vaare oeyne - totalt verdt det. Bestill bord opptil en maaned i forveien.

Pasta paa Le Village
Hotel Costes
Hotellrestauranten paa Hotel Costes er ikke noe vanlig hotellrestaurant. Den er saa toeff at det praktisk talt er vanskelig aa dra til Paris uten aa legge inn et stopp der. Det eneste dumme er at vi ikke snakker fransk, og vi har foelt at det kunne vaert bedre service-messig om vi hadde kunnet stille med noen gloser.  Men jeg synes fortsatt Hotel Costes er veldig kult - saerlig bakgaarden. Bestill bord opptil en uke i forveien.

Le Village
Le Village er nesten som en gaterestaurant paa solsiden i en trivelig gaagate midt i et av de fine shoppingomraadene. Restauranten har to rader med smaa bord, stoler og hvite puter ute, og det er et genialt sted aa stoppe for lunsj. Stedet er kult, har hyggelige ansatte og god mat.

Ingen kommentarer: