torsdag 1. juli 2010

London: Restauranter med uteservering


Det er visstnok 80 aar siden det var saa bra vaer i London som det har vaert naa den siste maaneden. Rimelig skremmende.

Men selv om det kan bli lenge til neste gang, fortsetter vi jakten paa de beste pubene og restaurantene med uteservering. Her er en enkel guide:

The Phene
Nyoppusset Chelsea pub med super fresh hage. En venninne hevder St Tropez har landet i London. Kom for engelsk frokost, burger eller fish and chips senere paa dagen. eller bare som i kveld - en drink i sommervarmen.

Bluebird
First come, first served uteservering paa plassen foran den eksklusive Bluebird restauranten i Chelsea - for tiden Wimbledon tema og storskjerm. Vaer forberedt paa koer i lunsjtiden i helgene naar vaeret er som det skal.

Henry J Beans
Amerikansk 'pub' med stor oelhage i Chelsea. Grei for drikke eller burger og chicken wings, og ofte mye mennesker hele dagen.

Vista at The Trafalgar
Takterrasse rett av Trafalgar Square paa The Trafalgar Hotel med bra utsikt over 'turist-delen' av London. Hvis man ikke bor paa hotellet, koster det 5 pund aa komme inn torsdager, fredager og loerdager.

Gaucho Richmond
Argentinsk biffrestaurantkjede med en Richmond filial langs elven (se bildet). Stor terrasse i sjarmerende del av London - kan passe som en utflukt en sommerdag, men ikke for nybegynnere.

Tom's Terrace
Kjendiskokken Tom Aikens' siste restaurantaapning er en stor terrasse utenfor Somerset House i The Strand, like ved Covent Garden og Trafalgar Square. Aikens er ogsaa kjent for den populaere Chelsea perlen Tom's Kitchen, men denne mangler uteservering.

Hvis vaeret fortsatt er bra senere paa kvelden, og uteservering fortsatt frister:

The Roof Gardens
Eksotisk takterrasse delt opp i ulike temahager paa toppen av en kontorbyggning av Kensington High Street. Tidligere var det til og med flamingoer her oppe. Proev helst gjestlisten i forkant - man kan signe opp paa nettet. Fredag 22.00 - 3.00, inngang 20 pund. Loerdag 22.00 - 03.00, inngang 25 pund.

Ingen kommentarer: