søndag 11. juli 2010

London: De beste interiørbutikkene


- Jeg har kommet til møbel heaven

Jeg ble nødt til aa ringe økonomisjefen. Det var rett og slett en stor opplevelse som maatte deles. Interiørbutikken The Old Cinema i Chiswick, et omraade vest i London, er min nye favorittbutikk.

Man tror man skal komme til en liten, knerte butikk med et par gamle bord og stoler, men det som møter en er to svaere etasjer med super toeffe antikviteter. Det er ikke bare vanlige antikviteter, men mange industrielle deler og diverse retro ting. Ting jeg trodde man nesten maatte paa auksjon eller langt paa landet for aa finne.

Men The Old Cinema er bare en av mange interiørbutikker jeg har vaert i de siste ukene. Her er en oversikt over de beste - ogsaa mange mye mer lett tilgjengelige:

The Conran Shop
Eksklusive design klassikere og moderne moebler og andre ting til hjemmet. En bra blanding som gjoer at det nesten er verdt aa gaa hit bare som en alternativ 'museums' tur.

Habitat
Relativt rimelig interiørkjedebutikk med egen kolleksjon, som kan beskrives som en dyrere utgave av Ikea. Det er stort sett greit aa sjekke begge steder for standard ting. ROOM i Oslo selger enkelte varer fra Habitat.

Heal's
Ofte hakket over Habitat igjen prismessig, og de har heller ikke bare sin egen kolleksjon.

Go Modern
Parsons Green-butikk med noen reproduserte design klassikere, som for eksempel av Charles Eames og Le Corbusier.

The Old Cinema
Retro vintage antikvitetsbutikk i Chiswick, et boligomraade i retning flyplassen Heathrow.

Graham & Green
Notting Hill konseptbutikk med baade klaer og moebler. Bra sted for store speil, art deco moebler i speil, kuskinn tepper og lignende.

Designers Guild
Det britiske designhuset Designers Guild, kjent for fargerike møbler, puter, sengetøy og stoffer, har naa to store butikker i London - en i Chelsea og en i Marylebone. Designers Guild salget er veldig populaert og de tilbyr ofte kraftig reduserte priser paa utstillingsmodellene.

Skandium
Møbelbutikk med kjent skandinavisk design.

Interior Addict
Nettbutikk med mange reproduserte designklassikere.

Ingen kommentarer: