søndag 19. februar 2012

London: Buss og tube for gravide

Det skal mye til aa føle seg spesiell paa en London-buss i rushtrafikken. De fleste er vant med aa staa klemt inn i hverandre og tenke strategi for aa faa skaffet seg et sete innen de har naadd sin destinasjon.

Men denne uken begynte jeg et nytt liv. Et liv med skilt. Jeg har faatt sitte stolt paa spesialsetene sammen med eldre passasjerer hele reisen. Jeg har til og med kunnet sitte der med god samvittighet.

Paa jakken har jeg nemlig festet min nye Baby on board button.

Tips til gravide som skal bruke buss og tube i London:
Transport for London har et initiativ som heter Baby on board, som skal gjøre det lettere for gravide aa bruke kollektivtransport i London. Gravide blir tildelt en button med paaskriften Baby on board, saa det skal vaere enkelt for medpassasjerer aa se at man er gravid. Jeg synes ogsaa det da er lettere aa sitte paa spesialsetene, som man har rett til, uten daarlig samvittighet naar det er helt klart at man har grunn til aa sitte der.

Hvis du er gravid og bor i London eller skal oppholde deg i London over lengre tid, ta kontakt med Transport for London for aa faa tilsendt et Baby on board skilt gratis. Det er veldig enkelt og man kan bare sende en mail med adressen sin til babyonboard@tube.tfl.gov.uk.

Jeg har ikke sjekket om det ogsaa finnes noen tubestasjoner som har ekstra skilt de kan dele ut, men man kan eventuelt spørre eller ringe kundesenteret paa telefon 0845 330 9880 for mer informasjon.

Hvis man er paa besøk i byen og ikke faar tak i et skilt, kan man iallfall vite at det er lov aa spørre medpassasjerer om sete hvis man har behov for aa sitte. Naar vinteren er over er det ogsaa ofte lettere for andre aa se hvem som er gravide, og det er mange snille mennesker som tilbyr seg aa staa hvis de ser damer med en tydelig kul.

Ingen kommentarer: