søndag 8. januar 2012

England: Tips til bryllup paa landet

En venninne sendte meg norske Elle i julen. Det var saa koselig at jeg leste det fra perm til perm. Selv andres horoskop leste jeg - og der laerte jeg mye. I følge horoskopet er det nemlig en av venninnene mine som ikke trenger aa bli overrasket om hun blir forlovet eller gift i aar.

I tilfelle det blir aktuelt med bryllup i England for henne, har jeg laget en liten oversikt for det her.

Vi har et annent vennepar som allerede er paa jakt etter lokale i England. De drømmer om slottsbryllup.

Det er en haug av romantiske steder aa gifte seg her, men utfordringen er aa finne noe som ligger praktisk til, passer i størrelse og pris og har passende stengestider.

1. Hvis de fleste gjestene kommer fra Norge, pass paa at stedet er lett tilgjengelig fra en flyplass. Sjekk avstand fra Gatwick, Heathrow og Stansted. Gi beskjed til gjestene om hvilken flyplass det lønner seg aa fly til. Finn ogsaa ut av togmuligheter fra sentrale London ettersom enkelte kanskje vil kombinere reisen med en byferie.

2. Sjekk stengetider og hvor lenge selskapet kan vare. Hvis lokalet stenger tidlig, kan man ogsaa sjekke om det er en hotellbar eller lignende som holder aapent videre.

3. Vurder om det kan vaere aktuelt aa ha bryllup en annen dag enn en lørdag. I England er det ikke uvanlig aa gifte seg paa en hverdag eller en søndag. Mange velger en annen dag enn lørdager fordi man enkelte steder kan faa bedre tilbud en annen ukedag, og det kan ogsaa kanskje vaere lettere aa faa plass hvis man er sent ute med bestillingen.

4. For aa lete etter et passende lokale, søk paa 'Wedding Venues' paa nettsidene til de engelske brudebladene. Prøv for eksempel Brides, You and Your Wedding.

5. Sjekk ogsaa engelske countrysidehotllene i hotellkolleksjonsiden Mr & Mrs Smith og hotellserien Hand Picked Hotels. Jeg har blant annent vaert i et bryllup paa hyggelige Buxted Park, et av hotellene til Hand Picked Hotels.

Ingen kommentarer: