tirsdag 27. januar 2009

Roma: Et utendoers museum

Denne helgen var jeg i Oslo i snoefyken og det var ikke saa fryktelig overraskende at de fleste saa ut til aa ha ferieplanene klare for etter-vinterstiden. En super venninne skal til Roma og trengte noen kjappe tips i dag, saa her kommer en mini-guide til Roma-tur planlegging:

1. Det eneste alle Roma-reiseguidene stort sett har til felles er at de anbefaler turister aa holde seg unna byen i August - det gjorde ikke vi. Det var saa varmt i August at vi satte oss paa toppen av en turistbuss i haap om at det hjalp aa sitte ute paa et kjoeretoey i bevegelse. Men naar man for en gang skyld ikke bryr seg om cabriolet-kjoerings tugger, kommer de selvfoelgelig ikke. Det var dessverre litt flere lyskryss og mer saktegaaende kjoering paa veiene opp mot Peterskirken enn man er vant til paa veiene opp mot Kolsaas bakken.

2. Roma er egentlig en kjempefin by aa traske rundt i og det er lett aa finne et sentralt hotell. Ta med gode sko og utnytt foelelsen av aa gaa i et utendoers museum! Mange av de kirkene som naermest ikke er nevnt i guide-boekene ville kanskje vaert store severdigheter hvis de hadde ligget i noen mindre spennende byer.

3. Vi bodde paa Hotel Splendide Royale som ligger i en bakke bak de spanske trappene. Hotellet har en restaurant paa toppene med noen bord ute og super utsikt. Veldig romantisk!

4. En annen super venninne hadde et kjempe bra restaurant forslag - Gusto. Gusto er delt opp i ulike deler og det var absolutt den fresheste restauranten vi kom over i byen - ikke turistifisert, heller hyper trendy. De hadde en tvist paa det meste - til og med bar snacksen som kom med vinglassene var spesiell - de hadde laget et selv-plukk system paa noetter etc.

5. De fleste andre restauranter saa veldig like ut og det er vanskelig aa skille de fra hverandre - spoer paa hotellet for aa finne den beste lokale italieneren. Vi gikk paa en typisk uspennende italiensk restaurant som conciergen anbefalte og de viste seg aa ha byens beste parmaskinke (men den var saa lokal at navnet festet seg ikke..).

6. Mr and Mrs Smith boer vaere foerste stopp for alle turer - de har en super Roma guide (Gusto er ogsaa et av tipsene deres) med flere unike hotell forslag i sentrale Roma. Mr and Mrs Smith er et britisk selskap som spesialiserer seg i 'boutique hotels'. De har en fantastisk bra kolleksjon og en super evne til aa finne perler over hele verden i ulike prisklasser. Mr and Mrs Smith gir ogsaa ut boeker med hotell oversikter fra, for eksempel, europeiske byer. I disse boekene foelger det med ett aars medlemskap i klubben deres og alle medlemmer faar en gave eller et spesielt tilbud naar de bor paa hotellene i kolleksjonen - en typisk gave er en flaske champagne.

Lykke til videre med planleggingen!

Ingen kommentarer: