mandag 12. januar 2009

Bermuda - kan det bli bedre?








Vi kom som sagt akkurat hjem fra Bermuda hvor vi feiret nyttaarsaften for foerste gang - en fantastisk opplevelse! Bermuda er en oey som ligger i Atlanterhavet utenfor North Carolina og har ca. 65,000 innbyggere. De fleste ser paa Bermuda som en sommerdestinasjon, men vaeret er egentlig veldig mildt aaret rundt og for golfere er det perfekt ogsaa om vinteren. Vi hadde 20-22 grader og nydelig vaer fem av syv dager - de siste to var det rundt 17 grader og overskyet. Vi var faktisk saa fornoeyd med denne ferien min at samboeren min daglig droemmer om aa flytte dit!

10 grunner til at dette ble en super nyttaarsfeiring:

1. De lokale er vanvittig blide, hyggelige, hjelpsomme og vennlige. Vi bodde fem dager paa Elbow Beach Hotel hvor de ansatte var helt fantastiske. Verena i resepsjonen var alltid blid og lot oss ha rommet til 17.00 siste dagen da vi ikke trengte aa dra foer for aa rekke flyet tilbake. Raymond i doeren ble kaaret til Employee of the Year paa hotellet og stilte villig opp paa bilder (jungelhatten hans boed paa et ekte Kodak Moment). Conciergen Vida fikset rett og slett alt - og det kom fine konvolutter paa doeren med confirmation brev for restauranter, golfrunder og utflukter. Vaskedamen Manda var ogsaa utrolig koselig og da det var noen maur paa rommet sendte hotellet ned en fin champagne paa kjoeler og sjokoladetrukne jordbaer etter de hadde vasket bort maurene. Det var ikke saa farlig med noen maur allikevel!

2. Det er lite fattigdom og det virker som et tryggere reisemaal en enkelte andre oeyer vi har feriert paa. 

3. Nydelige rosa golfbiler paa Fairmont Southampton. De foerste to nettene bodde vi paa Fairmont Southampton Princess - et gigantisk resort hotell med en super golfbanen med flott sjoeutsikt. Vi spilte en runde paa 18-hulls banen som bare har par 3 hull og er perfekt for de som ikke slaar 250 meter..

4. Restauranten Waterlot Inn. Vi feiret nyttaarsaften paa Waterlot Inn - en restaurant som ligger paa brygga nedenfor Fairmont Southampton og hoerer til hotellet. Her serverte de en seks retters middag med alt fra Lobster Bisque til biff og maten var fantastisk. Men det morsomste var live musikken, dansingen og alle New Year gadgets - gullflosshatter, kroner, floeyter og ballonger som falt fra taket klokken tolv. Vi danset til "Feeling Hot, Hot, Hot" klokken tolv - rett og slett litt annerledes enn aa loepe ut i boblebukser for aa se raketter. Hotell trolleyen fraktet oss opp og ned.

5. Rosa strender. Naturen og strendene paa Bermuda er virkelig World Class - lyse roas aktig sand, helt klart turkist vann og masse groent naer strandlinjen. Baade Elbow Beach og Fairmont Southampton har noen av oeyas flotteste hotellstrender.

6. Elbow Beach Hotel. Dette hotellet gjorde virkelig inntrykk. Det er eid av Mandarin Oriental Group men er ikke branded Mandarin Oriental. Rommene i hovedbygningen er ikke pusset opp ennaa, men rommene i hyttene er helt nyoppusset. Vi ble oppgradert til et raalekkert rom i en hytte og det var absolutt 5 stjerners standard. Complimentary overnight shoe shine, hvite tepper til toeflene ved siden av sengen om kvelden, flott vasket hver dag, gode morgenkaaper og toeff, eksotisk vifte i taket! Det foerste vi gjorde da vi kom hjem var aa sjekke prisen paa Bermuda flybilletter i BA salget for vi kunne gjerne tenkt oss en tur tilbake til Elbow Beach i sommer..

7. Hamilton. Hovedstaden er veldig soet med mange pastellfargede hus og hyggelig restauranter. En oel og hamburger lunsj paa en balkong paa Front Street med utsikt over havna var helt ideelt! Vi kan anbefale Flanagans og Pickled Onion.

8. Baatturer. Bermuda tilbyr supre fergeruter og man kan se noen av de flotteste boligene fra vannet. Vi kjoerte fergen fra Royal Naval Dockyard til Hamilton - en kort tur. Neste gang vil vi gjerne ta en glass bottom boat som gaar fra Hamilton, men den gikk dessverre ikke den dagen vi skulle melde oss paa pga lavsesong.

9. Fartsgrensen. Det er ikke lov til aa leie bil paa Bermuda, men man kan leie moped. Og siden max fartsgrensen er 35kmt var ikke dette en daarlig ide. Det tok oss litt under en time aa kjoere fra Elbow Beach til St George - en UNESCO Heritage Site og den nest stoerste byen paa Bermuda. Det var litt stille her siden det var lavsesong, men vi tok en burger paa brygga og koste oss mellom pastellhusene allikevel!

10. Reisetiden.  Bermuda er et perfekt sted aa fry fra London. BA flyr direkte og flytiden er under 7 timer (cirka likt som London-New York). Bermuda er praktisk talt rett rundt hjoernet! 

Kan det bli bedre?


1 kommentar:

PST sa...

Utrolig bra, gleder meg til å lese om Sydney