fredag 5. oktober 2012

Reise: De beste nyttårsferiene

Bermuda over nyttaar
Oeknonimsjefen lurte paa hvordan jeg hadde kommet frem til Dubai-ferie prisoverslaget mitt. Vi vurderte aa reise dit over nyttaarsaften, og jeg hadde funnet priser paa fly og hotell. Vi hadde kjempe lyst til aa dra dit fordi det skulle vaere passe varmt, men ikke full sommer - et slikt sted vi liker aa dra over nyttaar.

Men konklusjonen min ble allikevel at det ikke var vits aa dra. Oekonomisjefen var enig da han saa prisen. Han kunne bare ikke skjoenne hvorfor jeg ikke hadde noe bedre aa komme med ettersom en venn av ham hadde gitt han en helt annen feriepris. Mitt prisoverslag laa seks ganger hoeyere enn det vennen skulle opp med.

En av grunnene er at jeg ikke er veldig fleksibel. Det var kun to hotell jeg var interessert i. Jeg sammenlignet prisene med andre tider paa aaret, og foelte at vi fikk mer for pengene der hvis vi reiste senere paa vinteren. Ikke bare mer - men nesten dobbelt saa mye faktisk.

Vi reiser ofte paa ferie over nyttaar, og vi velger gjerne steder med vaartemperaturer og bra golfvaer. Vi  er vant til aa betale mer for hotell to til tre dager over nyttaar, men vi vil ikke dra steder som er saa populaere at prisene dobler seg.

Her er noen av vaare beste nyttaarsaften ferieforslag:

Arizona og Las Vegas
Phoenix er en genial destinasjon for golfinteresserte, og man kan lett kombinere Phoenix med Las Vegas. Vi leide en Ford Mustang og kjoerte mellom de to byene, og paa selve nyttaarsaften var vi i Las Vegas. Temperaturen i Phoenix var rundt 20 grader det aaret vi var der, og i Las Vegas var det hakket kaldere.

Bermuda
Ettersom Bermuda ligger nord for Karibien, er det ikke en like populaer nyttaarsaften destinasjon som oeyene lengre syd. Men vi elsket det. Det aaret vi var der hadde vi mye sol, muligheter for aa ligge litt paa stranden og rundt 20 grader. Ferien hadde kanskje ikke vaert like interessant hvis vi ikke hadde spilt golf, men Bermuda er kjent for mange flotte baner, og det var helt supert golfvaer.

Florida
I deler av Florida kan man ogsaa forvente seg vaarvaer og for golfinteresserte, er dette igjen en bra destinasjon rundt nyttaar. Men i aar har vi ikke tenkt til aa spille golf. Vi skal bare slappe av, gaa turer langs stranden, titte i butikkene i gamlebyen i Naples, kjoere innom nydelige Captiva Island og suse rundt langs gulfkysten. Vi har valgt aa fly til Tampa og bo i Naples ettersom Naples ligger lengre syd og gjerne er noe varmere paa denne tiden. Det tar rundt tre timer aa kjoere fra Tampa til Naples.


Ingen kommentarer: